Latest Movie :

FINDING NEMO - ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ (2003)

Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα όμως, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας...στο ενυδρείο ενός οδοντίατρου! Απελπισμένος ο Μάρλιν προσπαθεί να τον βρει, ξεκινώντας μια πραγματική οδύσσεια με δεκάδες εμπόδια και κινδύνους. Ευτυχώς γι αυτόν, στο δρόμο του θα γνωρίσει την Ντόρι, το πιο καλόκαρδο, αλλά και το πιο αφηρημένο ψάρι του πλανήτη, που θα τον πείσει ότι όλα γίνονται όπως εσύ τα θέλεις, αρκεί να το πιστεύεις πραγματικά...
ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ...ΨΑΡΙΑ!
Οι βραβευμένοι με Όσκαρ παραγωγοί του Μπαμπούλα Α.Ε. και του Toy story εξελίσσουν εντυπωσιακά την τεχνολογία του computer animation σε μια υποβρύχια περιπέτεια με χιούμορ, συγκίνηση και αξιολάτρευτους χαρακτήρες, που σίγουρα θα γράψουν ιστορία! Για να αποδώσουν σωστά το υποθαλάσσιο περιβάλλον, οι συντελεστές της ταινίας έκαναν μελέτες ωκεανογραφίας επί τρία χρόνια, έκαναν καταδύσεις οι ίδιοι ενώ, παράλληλα, εγκατέστησαν ένα τεράστιο ενυδρείο στα στούντιο της Pixar, για να παρακολουθούν τις αποχρώσεις του νερού μέσα από το φως. Το αποτέλεσμα; Ένα μαγευτικό ταξίδι, που θα παρέσυρε και τον ίδιο τον Κουστό, με ήρωες τις πιο αστείες... φάτσες της θάλασσας! Οι ειδικοί της Pixar, ύστερα από μελέτες και δημιουργικό brainstorming, αποφάσισαν ποιες είναι εκείνες οι ειδικές συνθήκες που διαφοροποιούν ένα υποβρύχιο περιβάλλον από όλα τα άλλα. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, δεν είναι ένα στατικό περιβάλλον αλλά οργανική ζωή, και έπρεπε να αποδοθούν αναλόγως.
Μετά από επισκέψεις σε ενυδρεία, αποστολές καταδύσεων στην Χαβάη αλλά και σειρά διαλέξεων από επιστρατευμένους... ιχθυολόγους, άρχισαν να σχηματίζουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του βυθού και των απόκρυφων μυστικών του. Χρειάστηκαν, βέβαια, να κλείσουν και ώρες παρακολούθησης ντοκιμαντέρ με τον μετρ του είδους Κουστό αλλά και της σειράς National Geοgraphic και Blue Planet όπως και ταινίες με υποθαλάσσια ατμόσφαιρα από Τα Σαγόνια του Καρχαρία μέχρι την Aβυσσο, για να συνειδητοποιήσουν τις εκάστοτε επιλογές των σκηνοθετών, ανάλογα με τις απαιτήσεις της ταινίας. Κατέληξαν, λοιπόν, στα ακόλουθα...συστατικά, συντάσσοντας το δικό τους υποβρύχιο κόσμο, με τις δικές του προοπτικές και αναλογίες!
Το περιβάλλον έτοιμο, αλλά ανίσχυρο χωρίς τους γοητευτικούς του χαρακτήρες... Αυτό που ίσως δεν ξέρατε για τα ψάρια είναι ότι έχουν και... δυνατή προσωπικότητα! Ενσαρκώνοντας αναγνωρίσιμους και πολυεπίπεδους χαρακτήρες βγαλμένους μέσα από τη ζωή, τα ψαράκια γίνονται οι ιδανικότεροι κάτοικοι αυτού του ονειρικού κόσμου. Ο υπερπροστατευτικός και μόνιμα αγχωμένος πατέρας, ο φιλομαθής και περίεργος νέος, η αφηρημένη και μονίμως αισιόδοξη φίλη, ο φιλεύσπλαχνος πελεκάνος συνυπάρχουν σε μια ιστορία που ένα από τα κυρίαρχα μοτίβα της δεν είναι άλλο από τη σχέση πατέρα και γιου και οι μεταξύ τους δοκιμασίες. Για τον σκηνοθέτη, ο ίδιος ο ωκεανός αποτελεί μια από τις πιο ουσιαστικές μεταφορές της ζωής, καθώς τα πάντα μπορούν να συμβούν σε αυτόν τον αχανή και επικίνδυνο χώρο που συνεχώς κινείται.
Ήταν πρόκληση η δημιουργία αυτών των χαρακτήρων μέσα από φιγούρες που δεν διέθεταν καν...πόδια και χέρια. Η φιλοδοξία ήταν η αναπαράσταση όχι ρεαλιστικών αλλά αληθοφανών χαρακτήρων που θα μπορούσαν να παραπέμψουν σε προφίλ ανθρώπων της καθημερινής μας ζωής. Γι αυτό και το περιβάλλον παραμένει στιλιζαρισμένο, η γεωμετρία και το σχέδιο πρωταγωνιστούν, το φως και όλες οι διαβαθμίσεις του εντείνουν μια κατασκευασμένη ατμόσφαιρα, σε αναλογία, όμως, πάντοτε, με τις πραγματικές διαστάσεις της ζωής. Πώς, λοιπόν, μπορούν να εκφράσουν ανθρώπινα συναισθήματα, και μάλιστα, στην πιο ευρεία γκάμα τους, φιγούρες με σιλουέτα που δεν βοηθά και, ακόμα δυσκολότερα, μέσα σε συνθήκες βυθού; Οι τεχνικοί της Pixar διέπρεψαν και εδώ... Δουλεύοντας αρχικά με όλες τις εκφραστικές δυνατότητες των προσώπων τους, πέρασαν στη συνέχεια στην αξιοποίηση ολόκληρου του σώματος των ψαριών για να μη μοιάζουν με κεφάλια που κινούνται πάνω σε στατικούς κορμούς. Η γλώσσα του προσώπου έπρεπε να ενσωματωθεί με τη γλώσσα του υπολοίπου σώματος, δύσκολη αποστολή σε έλλειψη βαρύτητας. Καλλιτεχνική...αδεία και με λίγη, έως αρκετή, βοήθεια από την επιστήμη, το αποτέλεσμα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες τους!

Ηθοποιοί: Albert Brooks , Ellen DeGeneres and Alexander Gould
Σκηνοθεσία:
Andrew Stanton , Lee Unkrich

Σενάριο:Andrew Stanton
Διάρκεια: 100'

Είδος Ταινίας:Κινούμενα Σχέδια | Περιπέτεια | Κωμωδία | Οικογένεια
Επίσημη Πρεμιέρα:5 Δεκεμβρίου 2003 (Ελλάδα)

Είδος ταινίας:
Παιδικόimdb:8,1/10
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0266543/

trailer:εδώ 



Για βοήθεια εδώ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011. Online Filmer - All Rights Reserved
Bookmark and Share
Proudly powered by Blogger